in onder aanneming voor het gemandateerde centrum Diaspoor Werk met Zin

Loopbaanbegeleiding is iets voor jou als je minstens drie keer” ja” of “misschien” hebt geknikt op onderstaande vragen:

Mexico, 2019, In een Mayadorp hoog in de bergen leerde ik Claudia kennen. Een single dame die een handel op heeft gezet met toeristen. Zo helpt zij het ganse dorp aan een inkomen.
  • Heb je het gevoel dat je op een dood spoor zit in je huidige job?
  • Pieker je op zondagmiddag al over wat je op maandag moet doen?
  • Voel je je niet betrokken bij beslissingen binnen je bedrijf of organisatie?
  • Mis je zingeving in je huidige job?
  • Voelen bepaalde opdrachten voor jou als een last terwijl jouw collega deze fluitend aanpakt?
  • Ben je niet meer de persoon die je was toen je afstudeerde; zou je graag een andere richting uitgaan?
  • Heb je het soms het gevoel dat jouw rol binnen het team niet wordt gezien?
  • Heb je  collega’s binnen jouw bedrijf waarmee je heel goed overeen komt en kan je anderen niet luchten?

Wat is loopbaanbegeleiding?

Tijdens de loopbaanbegeleiding gaan we samen op zoek naar wat werk voor jou op dit moment in je leven betekent. We gaan op zoek naar jouw werkwaarden, jouw ideale werkomgeving, in welke omgeving of team je het beste werkt, jouw competenties en kwaliteiten,…  Bepaalde gebeurtenissen kunnen maken dat je voelt dat je niet meer graag doet wat je doet, dat je voelt dat je andere horizonten wil verkennen. Wat ook de aanleiding is, is niet belangrijk. Het belangrijkste is dat je iets doet met je gevoel en het niet negeert.

Loopbaanbegeleiding is een heel persoonlijk traject in interactie met je loopbaancoach; anders kon je net zo goed een aantal onlinetests doen! Als loopbaancoach vind ik het belangrijk om te vertrekken van jou als persoon op dit moment in je leven. Op sommige momenten ga ik je uitdagen om net iets verder te denken dan wat je gewoon bent. Wist je dat daar de magie start?

Hoe gebeurt loopbaanbegeleiding?

Verschillende manieren van coaching kunnen ingezet worden: face-to-face gesprekken, online coaching via videogesprek of wandelcoaching in een rustige en natuurrijke omgeving. 

Als je een job hebt, kan je elke 6 jaar 7 uur loopbaanbegeleiding volgen met loopbaancheques. Voor je eerste cheque betaal je 40 euro voor 4 uur.  Voor je tweede cheque 40 euro voor 3 uur. Meer info vind je op de site van VDAB. Vind je de info niet, vraag het me en ik help je graag. Loopbaanbegeleiding kan ook zonder loopbaancheques.

Ik het begin had ik toch wel een beetje bang om te starten met loopbaancoaching. Moest ik niet gewoon door doen? Gelukkig ben ik terecht gekomen bij Kathleen. Ze stelde me direct op mijn gemak. Haar professionele aanpak, enthousiasme en humor maakten dat ik na enkele uren wist wat hoe ik zou verder gaan in mijn job.

Geert, 50 jaar, ex-kraanman en gelukkige zorgkundige in opleiding