Van Lijst naar winkel en thuis-VG_E_06706.

Van Lijst naar winkel en thuis-VG_E_06706.

De opleiding “Van lijst naar winkel en thuis” bestaat uit 2 sessies die afzonderlijk kunnen worden gegeven. Op vraag kan ook één opleiding gemaakt worden met inhoud van de beide opleidingen.

Slim boodschappen doen en grenzen stellen

Wat een huishoudhulp kan na de vorming:

  • Klant bevragen over hun specifieke behoeften voor boodschappen.
  • Weten wat ze niet mag doen tijdens het boodschappen doen voor klanten.
  • Begrip hebben van voedselallergieën, intoleranties en diëten bij het samenstellen van een boodschappenlijst.
  • Bespreken wat de klant nodig heeft op basis van de inhoud van de koelkast en voorraadkast.
  • Observatie van klantgewoontes zoals voorkeuren voor merken en producten.
  • Verschil kennen tussen "ten minste houdbaar tot" en "te gebruiken tot".
  • Voedsel controleren op versheid en veiligheid (datum, geur, uiterlijk, verpakking).
  • Een boodschappenlijst opstellen die aansluit bij de klantbehoeften.
  • Verbindend communiceren met de klant.
  • Alternatieven zoeken voor producten als dat nodig is.

Prioriteiten stellen en boodschappen opbergen

Wat een huishoudhulp kan na de vorming:

  • Boodschappen plannen op basis van klant informatie en observaties.
  • Realistische tijdsplanning maken voor het boodschappen doen.
  • Omgaan met onrealistische eisen van klanten op eenverbindende manier.
  • Boodschappen doen binnen het budget van de klant.
  • Seizoensgebonden producten kopen en bewaren.
  • Veilig producten opslaan in de voorraadkast en koelkast.
  • Weten welke winkels de beste producten verkopen.
  • Verschil kennen tussen huismerken en premiummerken.
  • Weten welke producten waar in de koelkastthuishoren.

In deze vorming maken we gebruik van verschillende methodieken: 

  • Praktijkoefening
  • Groepsdiscussie
  •  Delen van ervaringen
Van Lijst naar winkel en thuis-VG_E_06706.
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x